Recept

Vepřová krkovička s pečenými rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31520

Ingredience

65 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
70 g Sýr kozí
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička
salsa
2 ks Ančovička - filety
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Hořčice
1,5 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet vinný
0,7 dl Olej olivový extra panenský
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř červený celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
Vepřová krkovička s pečenými rajčaty
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 408kJ
3% Sacharidy 11 g
90% Tuky 68 g
16% Sodík 312 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová krkovička s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.

2

Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.

3

Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.

4

Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept