Jednoduchý recept

Dušené hlávkové zelí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušené hlávkové zelí 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31530

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
900 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 599kJ
6% Sacharidy 21 g
9% Tuky 6 g
7% Sodík 147 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušené hlávkové zelí postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dušené hlávkové zelí
Fajn rychlé nezahuštěné zelí, já bych ještě na tom sádle orestovala do sklovita cibuli. Ale to záleží na chuti každého, může být i bez ní.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept