Jednoduchý recept

Dušené hlávkové zelí s jablky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušené hlávkové zelí s jablky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31531

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
900 g Zelí hlávkové bílé
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 817kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 148 mg
6% Bílkoviny 3 g

Dušené hlávkové zelí s jablky postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, přidáme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, poté podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přidáme ocet a cukr.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dušené hlávkové zelí s jablky
Moc dobré zelí, místo celého kmínu jsem použila drcený. Pokud je k tomuto zelí podaváno něco tučnějšího, tak se může vynechat sádlo. Jinak si každý dochutí na sladkokyselo tak, jak mu vyhovuje. Palec nahoru. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept