Jednoduchý recept

Bochánky s ricottou a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31545

Ingredience

2 kávová lžička Anýz mletý
25 g Mouka pšeničná hladká
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Ricotta
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 458kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 26 g
18% Sodík 368 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bochánky s ricottou a špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenát opláchneme a odřízneme stonky. V hrnci pod pokličkou je vaříme 5 minut. Necháme v cedníku okapat a vychladnout.

2

Rozmačkáme ricottu s anýzem a našlehaným vejcem. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán.

3

Ze špenátu vymačkáme vodu a listy nasekáme. Smícháme špenát se sýrovou směsí. Vezmeme si 1 lžíci směsi, vytvarujeme z ní kuličku a pak ji lehce zmáčkneme do tvaru bochánku. Obalíme ve směsi mouky a tymiánu. Tvoříme bochánky, dokud máme směs.

4

Větší pánev naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Dáváme do ní postupně bochánky a necháme 4 minuty vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjmeme.

5

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozetřený česnek a 3 minuty smažíme.

6

Česnekovým máslem přelijeme bochánky, posypeme pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept