Jednoduchý recept

Koule smažené z rizota

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31587

Ingredience

6 ks Bazalka
1 ks Cibule
75 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 ks Paprika červená
150 g Rýže arborio
1 dl Víno bílé
4 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
12% Sacharidy 42 g
14% Tuky 10 g
29% Sodík 588 mg
18% Bílkoviny 10 g

Koule smažené z rizota postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájený česnek a cibuli cca 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku, rýži a oregano. Smažíme za neustálého míchání 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem.

2

Smícháme víno s vývarem, postupně přidáváme do pánve. Jakmile se tekutina vstřebá a rýže je měkká, sundáme pánev z plamene a necháme směs vychladnout.

3

Na 12 dílů rozkrájíme sýr. Vezmeme lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít 12 koulí.

4

V rozpáleném oleji smažíme do zlatova ze všech stran koule, poté je vyndáme a necháme okapat.

5

Podáváme horké, ozdobené snítkami bazalky.

Poznámka

Z čerstvé bazalky lístky na ozdobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept