Vanilkový piškot s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový piškot s kandovaným ovocem
Vanilkový piškot s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 31626 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
180 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
180 g | Cukr vanilka |
50 g | Kandovaná citronová kůra |
230 g | Kandované ovoce |
0,5 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
90 g | Mandle mleté |
170 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Cukr vanilka, Kandovaná citronová kůra, Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vanilkový piškot s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír. |
2 | Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky. |
3 | Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce. |
4 | Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce. |
5 | Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny. |
6 | Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny. |
7 | Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou. |