Citronové telecí řízečky

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
138 mg
Cukr
356 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky dlaněmi zmáčkneme a rozůlíme. Ochutíme solí a pepřem a obalíme v mouce.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla. Řízky smažíme z každé strany cca 1min, vyjmeme a uchováme v troubě vyhřáté na 75C.
  • 3
    Do pánve přilijeme víno, přidáme zbytek másla a citronvou šťávu. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme otrhané lísty bylinek a promícháme.
  • 4
    Řízky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rozmarýnové brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.