Recept

Pikantní hovězí hašé s rajčaty

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31651

Ingredience

2 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Hovězí maso mleté
4 polévková lžíce Hrozinky
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 ks Jablka
30 g Mandle
2 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
11% Sacharidy 40 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 424 mg
65% Bílkoviny 37 g

Pikantní hovězí hašé s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince, dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme na nudličky.

2

V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Když se začne drobit přidáme cibuli, česnek a zmírníme plamen. Vmícháme rajčata, jablko, papričky, hrozinky, olivy, skořici, ochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Nezakryté dusíme cca 20 minut.

3

Směs přemístíme do mísy, posypeme nasucho opraženými sekanými mandlemi a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept