Roastbeef s ústřicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roastbeef s ústřicovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Hovězí maso zadní |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
1 ks | Šalotka |
300 g | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 472,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Šalotka, Shiitake houby, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roastbeef s ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat. |
2 | Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme. |
3 | Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr. |
4 | V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme. |