Kapr s míchanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s míchanou zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31658 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
3 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Eidam cihla 45% |
700 ml | Voda pitná |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 397,5mg |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 542,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 231,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr s míchanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku uvaříme ve vodě osolené 1 špetkou soli zmraženou zeleninu doměkka. Poté zeleninu slijeme (vývar odložíme) a zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Ve vývaru ze zeleniny uvaříme kapra, až je maso měkké. |
3 | V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku. Když zrůžoví, zašleháme do ní mléko a za častého míchání vaříme nejméně 15 minut. |
4 | Když je kapr měkký, vyjmeme ho, pozorně vykostíme a přeložíme na talíř. Vývar můžeme použít na zředění omáčky, je-li příliš hustá. |
5 | Do omáčky vmícháme zeleninu, muškátový květ, zbylou sůl a promícháme. Omáčku vlijeme do ohnivzdorného pekáče, který jsme vymazali olejem, na něj poklademe maso z kapra, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapékáme, až sýr zezlátne. |