Jednoduchý recept

Koule masové se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31662

Ingredience

25 g Bambusové výhonky konzervované
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Pažitka
2 kávová lžička Sezam - semena
2,5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 ks Vejce slepičí
125 g Vepřové maso tučné
1 polévková lžíce Voda pitná
1,5 dl Vývar zeleninový
1 špetka Zázvor mletý
450 g Špenát listový čerstvý
2 plátek Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
4% Sacharidy 14 g
25% Tuky 19 g
17% Sodík 345 mg
19% Bílkoviny 10 g

Koule masové se špenátem postup přípravy receptu:

1

Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.

2

Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.

3

Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.

4

Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Lžíce vody musí být vařící. 0.5 lžičky škrobové moučky patří do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept