Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 31675

Ingredience

1 špetka Hořčičné semínko
1 špetka Hřebíček mletý
250 g Máslo čerstvé
6 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl mořská
2 ks Šalotka
500 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 621kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 32 g
156% Sodík 3 g
24% Bílkoviny 13 g

Bábovičky ze šunky postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme v kastrůlku, odstavíme z plotýnky či z plamene a necháme stát, až se tzv. přepustí, potom slijeme čistý žlutý tuk, musíme postupovat opatrně, aby mléčná usazenina zůstala na dně. Šunku nakrájíme na malé kousky, vmícháme do ní nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky, posekanou petrželku, směs koření, sůl, pepř a 2/3 přepuštěného másla.

2

Šunkovou směs naporcujeme do 8 malých zapékacích misek nebo šálků s rovnými stěnami, upěchujeme ji, zalijeme zbylou 1/3 přepuštěného másla a dáme vychladit. Před konečným uložením do lednice překryjeme hrnky potravinovou fólií, coby ochranou před nasáknutím nežádoucími pachy. V chladničce vydrží šunkové bábovičky 1 týden, ale lze je zmrazit až na 3 měsíce. Před upotřebením je ale musíme přemístit 1 den předem z mrazničky do chladničky. Než pokrm servírujeme, ponoříme misky do vařící vody a pak je vyklápíme jako bábovičky. Podáváme s křenem nebo hořčicí, cibulí a s pečivem nebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept