Bábovičky ze šunky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovičky ze šunky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 31675 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 špetka | Hořčičné semínko |
1 špetka | Hřebíček mletý |
250 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl mořská |
500 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 204,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Hřebíček mletý, Okurky nakládané, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovičky ze šunky postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v kastrůlku, odstavíme z plotýnky či z plamene a necháme stát, až se tzv. přepustí, potom slijeme čistý žlutý tuk, musíme postupovat opatrně, aby mléčná usazenina zůstala na dně. Šunku nakrájíme na malé kousky, vmícháme do ní nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky, posekanou petrželku, směs koření, sůl, pepř a 2/3 přepuštěného másla. |
2 | Šunkovou směs naporcujeme do 8 malých zapékacích misek nebo šálků s rovnými stěnami, upěchujeme ji, zalijeme zbylou 1/3 přepuštěného másla a dáme vychladit. Před konečným uložením do lednice překryjeme hrnky potravinovou fólií, coby ochranou před nasáknutím nežádoucími pachy. V chladničce vydrží šunkové bábovičky 1 týden, ale lze je zmrazit až na 3 měsíce. Před upotřebením je ale musíme přemístit 1 den předem z mrazničky do chladničky. Než pokrm servírujeme, ponoříme misky do vařící vody a pak je vyklápíme jako bábovičky. Podáváme s křenem nebo hořčicí, cibulí a s pečivem nebo chlebem. |