Kapr na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na mandlích
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31686 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mandle |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 759,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 60,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Mandle, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kapra osolíme, zasypeme jemně sekanou petrželovou natí, přitiskneme ji na maso a obalíme v mouce. |
2 | Mandle zalijeme vroucí vodou, po chvíli scedíme, mandle oloupeme a podélně nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu másla dáme na dno pekáče, druhou polovinu rozpustíme. |
3 | Kapra vložíme do pekáče, přelijeme máslem, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. V průběhu pečení kapra poléváme šťávou a případně ještě podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se kapr nezačal vařit. Na závěr kapra posypeme mandlemi a pečeme, dokud nezezlátnou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborovou kaši.