Kapr pečený na víně se žampiony

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
751 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Kapra vložíme do pekáče, přelijeme cibulí, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme asi 10 minut, do vydušení tuku. Poté přidáme žampiony, zaprášíme pepřem, podlijeme polovinou vína a pečeme. Během pečení přilijeme zbylé víno a pečeme, dokud se víno neodpaří.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.