Jednoduchý recept

Telecí maso s vínovou omáčkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31715

Ingredience

4 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
500 g Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
350 g Rajčata
1 špetka Sůl
750 g Telecí plec
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
6% Sacharidy 23 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 247 mg
72% Bílkoviny 40 g

Telecí maso s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky o velikosti 4-5 cm. Oloupané cibule nakrájíme nahrubo. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na nudličky. Rajčata opláchneme, odstraníme zelené části a semínka a rozmixujeme na pyré.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm orestujeme ze všech stran, cca 10 minut. Přidáme cibuli a společně osmahneme. Poté vmícháme papriku, sladkou papriku, ochutíme solí a pepřem. Přidáme cukr, pyré z račat, protlak a zalijeme 100 ml vína. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut. Přilijeme zbytek vína, zahřejeme, dochutíme oreganem, dle potřeby přidáme sůl a pepř.

3

Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept