Jednoduchý recept

Krkonošská žaludeční puškvorcovka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31717

Ingredience

40 g Puškvorec
1 l Starorežná pálenka

Nutriční hodnoty jedné porce

0% Kalorie 0 kcal
Kilojoule 0kJ
0% Sacharidy 0 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Krkonošská žaludeční puškvorcovka postup přípravy receptu:

1

Oddenky puškvorce nasbírané v červenci nebo v srpnu, kdy mají největší sílu (sbíráme je každý druhý rok), pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme vlákna kořínků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme do láhve se Staročeskou Žitnou. Láhev uzavřeme a necháme na slunci vyluhovat alespoň 2 měsíce.

2

Tuto žaludeční pálenku užíváme v malém množství při žaludečních (trávicích) potížích.

3

Puškvorcovka je velmi hořká a konzumujeme ji tak, že oddenky puškvorce necháme v láhvi až do úplného zkonzumování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept