Jednoduchý recept

Puding s tapiokou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31722

Ingredience

150 g Cukr krupice
1000 ml Mléko polotučné
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
250 g Tapioka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 435kJ
20% Sacharidy 70 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 107 mg
21% Bílkoviny 12 g

Puding s tapiokou postup přípravy receptu:

1

Mléko přivedeme k varu, nasypeme do něj cukr, sůl, tapioku a přidáme máslo. Dobře promícháme a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zahustíme rozkvedlanými žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, vložíme do většího kastrolu s trochou vody a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.

2

Pudink necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept