Jednoduchý recept

Oříškové a zeleninové samosy

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31725

Ingredience

350 g Brambory
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Garam masala
125 g Hrášek
2 kávová lžička Kari pasta
1 špetka Koriandr čerstvý
6 polévková lžíce Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
60 g Ořechy Kešu
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 746kJ
6% Sacharidy 22 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 43 mg
8% Bílkoviny 5 g

Oříškové a zeleninové samosy postup přípravy receptu:

1

Nakrájené brambory vaříme ve vařící osolené vodě 5 minut. Přidáme hrášek a vaříme, dokud nejsou brambory měkké cca 4 minuty. Přecedíme brambory a hrášek a necháme okapat. Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme nakrájenou cibuli, brambory, hrášek, zázvor, česnek a koření 2 minuty. Přidáme citronovou šťávu a povaříme bez pokličky 2 minuty. Sejmeme pánev z plamene, rozmačkáme brambory a hrášek, přidáme kešu oříšky a sůl a vše promícháme.

2

Připravíme si taštičky - dáme do mísy mouku a rozetřeme ji s máslem. Přilijeme mléko a vymícháme těsto. Lehce prohněteme a rozdělíme na 6 částí. Z každé části uděláme kouli a rozválíme na placku o průměru 18 cm. Každou rozřízneme napůl.

3

Náplň rozdělíme rovnoměrně na 12 částí a potřeme jí půlkruhovou placku na 5 mm od okrajů. Potřeme okraje placky vodou, každou přeložíme a okraje stiskneme k sobě, aby náplň nevypadla.

4

Rozehřejeme v pánvi olej. Samosy po několika kusech osmažíme za častého obracení do zlatohněda. Necháme je poté okapat a udržujeme teplé, dokud nebudou všechny osmažené.

5

Ozdobíme snítkami koriandru a podáváme horké.

Poznámka

Mléko musí být teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept