Oříškové a zeleninové samosy

70 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené brambory vaříme ve vařící osolené vodě 5 minut. Přidáme hrášek a vaříme, dokud nejsou brambory měkké cca 4 minuty. Přecedíme brambory a hrášek a necháme okapat. Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme nakrájenou cibuli, brambory, hrášek, zázvor, česnek a koření 2 minuty. Přidáme citronovou šťávu a povaříme bez pokličky 2 minuty. Sejmeme pánev z plamene, rozmačkáme brambory a hrášek, přidáme kešu oříšky a sůl a vše promícháme.
  • 2
    Připravíme si taštičky - dáme do mísy mouku a rozetřeme ji s máslem. Přilijeme mléko a vymícháme těsto. Lehce prohněteme a rozdělíme na 6 částí. Z každé části uděláme kouli a rozválíme na placku o průměru 18 cm. Každou rozřízneme napůl.
  • 3
    Náplň rozdělíme rovnoměrně na 12 částí a potřeme jí půlkruhovou placku na 5 mm od okrajů. Potřeme okraje placky vodou, každou přeložíme a okraje stiskneme k sobě, aby náplň nevypadla.
  • 4
    Rozehřejeme v pánvi olej. Samosy po několika kusech osmažíme za častého obracení do zlatohněda. Necháme je poté okapat a udržujeme teplé, dokud nebudou všechny osmažené.
  • 5
    Ozdobíme snítkami koriandru a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.