Jednoduchý recept

Rýže pro přípravu moučníků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 31730

Ingredience

10 g Citronová kůra
150 g Cukr krupice
1000 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
10 g Pomerančová kůra
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
21% Sacharidy 75 g
25% Tuky 18 g
3% Sodík 57 mg
24% Bílkoviny 14 g

Rýže pro přípravu moučníků postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo, přisypeme cukr a špetku soli. Necháme vše rozpustit a do ochuceného mléka nasypeme bílou rýži. Na mírném ohni vaříme 20-25 minut, až bude rýže měkká. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do rýže rozkvedlané žloutky.

2

Takto uvařenou rýži používáme k přípravě různých moučníků a nákypů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept