Jednoduchý recept

Maminčiny zázvorky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31731

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
160 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 346kJ
19% Sacharidy 70 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 23 mg
12% Bílkoviny 7 g

Maminčiny zázvorky postup přípravy receptu:

1

V míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou mouku, 1 lžíci mletého zázvoru a v míse důkladně propracujeme všechny suroviny. Vypracované vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a odložíme na 2-3 hodiny do chladna.

2

Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na placku o síle 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary.

3

Vykrojené zázvorky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a nejlépe přes noc je odložíme do chladnější místnosti.

4

Druhý den si předehřejeme troubu na 220 °C. Zázvorky pečeme dozlatova přibližně 5-8 minut, podle typu trouby. Hotové zázvorky mají lehce narůžovělý okraj. Nesmíme je v troubě nechat déle, o chvíli později by ztmavly a připálily by se.

5

Upečené zázvorky necháme vychladnout a odložíme do papírové krabice nebo dózy. Uskladníme je v chladnější spíži. Zázvorky změknou přibližně za 2 týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept