Jednoduchý recept

Sýrové suflé se zeleninou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 31745

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
150 g Sýr ementálského typu
6 ks Vejce slepičí
300 g Šunka dušená
1 špetka Muškátový oříšek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
8% Sacharidy 27 g
65% Tuky 49 g
6% Sodík 122 mg
75% Bílkoviny 42 g

Sýrové suflé se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme na proužky, nakrájíme nadrobno šunku a dáme do vymazané zapékací formy.

2

Z mouky a másla připravíme jíšku a za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme, až se jíška nelepí na dno, poté kastrol sejmeme z ohně. Jíšku osolíme, okořeníme špetkou mletého muškátového oříšku, přidáme solamyl, nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, strouhaný sýr a nakonec přidáme žloutky.

3

Z bílků mezitím ušleháme tuhý sníh a nakonec ho do připravené směsi lehce vmícháme. Směsí naplníme zapékací formu, ve které je na dně pórek a šunka. Pečeme v v předehřáté troubě na cca 170 °C asi 20 minut.

4

Vpíchnutím špejle se přesvědčíme, zda je pokrm již dostatečně propečený. Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept