Jednoduchý recept

Těsto na nákyp křehké

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31757

Ingredience

90 g Cukr moučkový
35 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
90 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
300 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 479kJ
17% Sacharidy 62 g
47% Tuky 35 g
2% Sodík 35 mg
16% Bílkoviny 9 g

Těsto na nákyp křehké postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme máslo, špetku soli, žloutky a přilijeme mléko. Promícháme a vypracujeme těsto. Vyklopíme na vál, vyválíme, těsto přeložíme napůl a znovu vyválíme. Z těsta vytvoříme kouli a necháme v lednici odležet.

2

Těsto používáme k přípravě různých ovocných nákypů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept