Těstoviny s rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rybou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31761 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
400 g | Filé z aljašské tresky |
150 g | Modrohlav filety |
75 ml | Olej olivový |
600 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Těstoviny konzumní |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 110,3mg |
Draslík | 721,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 251,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Parmice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Modrohlav filety, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s rybou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme. |
2 | Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut. |
3 | Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme. |
4 | Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente. |
5 | Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí. |