Recept

Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31781

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krystal
250 g Cukr moučkový
100 g Mandle
2 polévková lžíce Marmeláda šípková
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 843kJ
23% Sacharidy 81 g
16% Tuky 12 g
0% Sodík 4 mg
10% Bílkoviny 5 g

Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou postup přípravy receptu:

1

Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře pomícháme a vyklopíme ji na vál, který jsme si posypali krystalovým cukrem (2-3 lžíce).

2

Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenčí placku 3-5 mm silnou. Tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem vykrojíme proužky těsta. Vykrojené cukroví a proužky těsta posypeme krystalovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (asi 4 lžíce). Proužky těsta svineme do trubiček nebo kornoutků. Podle chuti můžeme zdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.

3

Toto cukroví NEPEČEME! Jen ho položíme na pečicí papír a volně ho SUŠÍME.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept