Recept

Věnečky z páleného těsta s borůvkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31785

Ingredience

3 polévková lžíce Mandle loupané
těsto
2,5 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
borůvková náplň
150 g Borůvky
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
400 g Tvaroh měkký
poleva
4 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
13% Sacharidy 48 g
45% Tuky 33 g
6% Sodík 112 mg
47% Bílkoviny 26 g

Věnečky z páleného těsta s borůvkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci si svaříme mléko s máslem a solí a hned za stálého vmíchání do vařícího mléka nasypeme hrubou mouku. Nesmí se nám utvořit žmolky.

2

Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého míchání necháme kaši vychladnout. Postupně přimícháme vejce a vypracujeme hladké polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout.

3

Těsto dáme do cukrářského kornoutu s širším násadcem, kterým nastříkáme malé věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 250°C dozlatova (přibližně 5-7 minut). Ještě horké věnečky vodorovně rozřízneme ostrým nožem a necháme vychladnout.

4

Připravíme si borůvkovou náplň. V míse si vyšleháme měkký tučný tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. V druhé nádobě si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Pak opatrně do tvarohu přimícháme šlehačku a rozmačkané borůvky (nejlépe čerstvé). Spodní části věnečků naplníme krémem, na který položíme vrchní části rozpůlených věnečků.

5

Z práškového vanilkového cukru a pomerančové šťávy si vymícháme v misce polevu, kterou potřeme povrch věnečků a ozdobíme je posekanými mandlemi.

Poznámka

Z tohoto množství ingrediencí budeme mít 14-15 kousků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept