Recept

Bulgogi s kim chee a dipem z jarní cibulky

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31789

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 898kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 66 mg
50% Bílkoviny 28 g

Bulgogi s kim chee a dipem z jarní cibulky postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kusy široké cca 3cm, zabalíme do sáčku a vložíme na 3h do mrazáku. Poté nakrájíme na velmi tenké plátky.

2

Na marinádu nasekáme cibuli na tenká kolečka, oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme s cibulkou, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, praženými sezamovými semínky a ochutíme pepřem a cukrem.

3

Plátky masa naskládáme do misky, přelijeme marinádou, zakryjeme a necháme 4h odležet.

4

V pánvi rozpálíme olej a maso na něm cca 1min postupně orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.

5

Podáváme s Kim chee a Dipem z jarní cibulky. Jako přílohu můžeme použít rýži.

Poznámka

Kim chee a dip připravíme dle receptu viz. Kim chee, Dip z jarní cibulky čas vaření 10min+3h mražení +4h odležení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept