Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31792

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
800 g Fazole červené sterilované
500 g Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Kečup
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 špetka Tabasco
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
15% Sacharidy 53 g
13% Tuky 10 g
40% Sodík 795 mg
72% Bílkoviny 40 g

Chilli con carne s pivem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.

2

V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.

3

Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.

4

Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.

5

Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept