Gnocchi po benátsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi po benátsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31801 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Gnocchi bramborové |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 60,5mg |
Draslík | 101,1mg |
Vláknina | 732,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gnocchi bramborové, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gnocchi po benátsku postup přípravy receptu:
1 | Gnocchi uvaříme podle návodu. Scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo a gnocchi v něm zlehka opečeme. Podle potřeby dosolíme a ochutíme muškátovým oříškem. |
2 | Přidáme opranou, dosucha otřepanou a jemně nasekanou petrželku. Posypeme parmazánem a v troubě zapečeme asi 5 minut. |