Recept

Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31810

Ingredience

200 g Bulgur
2 ks Cibule
500 g Jehněčí kýta
150 g Jehněčí maso mleté
1 polévková lžíce Kmín římský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 l Olej rostlinný
50 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Skořice mletá
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

147% Kalorie 2,903 kcal
Kilojoule 12 148kJ
13% Sacharidy 47 g
387% Tuky 291 g
12% Sodík 241 mg
68% Bílkoviny 38 g

Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

Bulgur namočíme do vody, zakryjeme a necháme cca 15min bobtnat. Z masa odkrojíme tuk a šlachy a nakrájíme ho na kostičky. Oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Poté 500g masa společně s cibulí umeleme na masovém strojku.

2

Bulgur scedíme, necháme okapat a propracujeme ho s masem, římským kmínem, cayenským pepřem a solí. Hmotu uložíme na 1h do lednice.

3

Mezitím připravíme náplň. Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nerozdrobí. Dochutíme račatovým protlakem, skořicí a osolíme. Přidáme nasekané ořechy, promícháme.

4

Směs bulguru a masa rozdělíme na cca 20částí. Každou na dlani stlačíme na placičku, dáme na ni 2lžičky náplně, přetáhneme přes náplň, uzavřeme a vytvarujeme do šišky. Rozpálíme olej a šišky v něm smažíme cca 4min. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. okurkový jogurt a chlebové placky.

Poznámka

příprava je bez času na odležení 1h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept