Houby ve víně
30 min.
Ingredience
- 1kilogramŽampiony čerstvé
 - 50gramůPetržel - nať
 - 250mililitrůVývar zeleninový
 - 250mililitrůVíno červené
 - 5gramůNové koření celé
 - 2kusyBobkový list
 - 60mililitrůCitronová šťáva
 - 1lžíceOcet jablečný
 - 4stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červené víno a vývar dáme vařit do hrnce, přidáme oloupaný česnek, nové koření, bobkové listy, citronovou šťávu a jablečný ocet
 - 2a necháme přibližně 10 minut táhnout při mírné teplotě. Houby pokrájíme na kousky.
 - 3Jemně posekáme petrželku. Nakonec vývar přecedíme přes síto. Houby s petrželkou necháme ve vývaru dusit asi 15 minut.
 - 4Upravíme na talíře a podáváme s bagetou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.