Parmské závitky s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmské závitky s ricottou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31817 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Bazalka |
4 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pesto |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Ricotta |
350 g | Salát Polníček |
40 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 99,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ocet vinný, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pesto, Petržel - nať, Ricotta, Salát Polníček, Smetana 16% (pochoutková), Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Parmské závitky s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Olivy scedíme a rozpůlíme. Sýr smícháme s bylinkovým máslem a pestem. Přimícháme olivy. |
2 | Posekáme bylinky a přimícháme je do směsi. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Plátky šunky potřeme směsí a zavineme. |
4 | Šalotku, jemně nasekáme a smícháme se smetanou a octem. Ochutíme solí a pepřem. Promícháme s omytým salátem a podáváme obložené šunkovými závitky. |