Studené plněné papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené plněné papriky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31819 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Majonéza |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
100 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 241,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené plněné papriky postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozpůlíme, očistíme a krátce podusíme na oleji. Necháme vychladnout. |
2 | Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s majonézou a jemně nasekanou šunkou. Podle chuti osolíme a opepříme. Směsí naplníme poloviny paprik. |
3 | Naplněné papriky upravíme na talířky a ozdobíme dílky omytých rajčat a snítkou petrželky. |
4 | Podáváme jako studený předkrm. |
Dětem moc chutnalo