Recept

Kuřecí prsa s limetkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31821

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
300 g Hrachové lusky
600 g Kuřecí prsa
1 ks Limetka
300 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 627kJ
4% Sacharidy 14 g
257% Tuky 193 g
19% Sodík 372 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí prsa s limetkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, z omyté limetky nastrouháme kůru a z poloviny limetky vylisujeme šťávu.

2

Máslo smícháme s prolisovaným česnekem. 50g česnekového másla utřeme s limetkovou kůrou a šťávou.

3

Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a urovnáme do ploché zapékací mísy. Potřeme je připraveným limetkovým máslem a pod grilem v troubě grilujeme asi 5 minut po každé straně.

4

Kolečka mrkve a očištěné lusky opečeme na zbylém másle, osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce vody a pod pokličkou dusíme 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku.

5

Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny a upravíme na talíře spolu se zeleninou.

6

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept