Rajčatové dortíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové dortíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31834 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Estragon |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
40 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 868,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatové dortíky postup přípravy receptu:
1 | Kozí sýr rozmícháme s nasekanými ořechy, nasekaným estragonem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Rajčata nakrojíme, spaříme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na na čtvrtky, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Promícháme s balsamicem, špetkou soli, pepře, olivovým olejem a nasekanou bazalkou. |
3 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli opečeme na oleji dozlatova. |
4 | Ochucený kozí sýr rozdělíme na 4 díly a zformujeme do tvaru kulatých dortíčků. Upravíme je na talíře a obložíme rajčaty. Dortíky ozdobíme opečenou cibulí a podáváme s bagetou jako studený předkrm. |