Italská bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská bramboračka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31849 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
500 g | Brambory |
150 g | Brokolice |
150 g | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Kukuřičná krupice T 600 |
150 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
4 g | Mrkev kořen |
15 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 908,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská bramboračka postup přípravy receptu:
1 | Fazolky nakrájíme na kousky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Brambory a mrkev oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Máslo rozpustíme a všechnu zeleninu asi 5 minuty restujeme. Přidáme sůl a pepř a všechno podlijeme drůbežím vývarem. |
3 | Na mírném ohni necháme provařit 10 minut. Vmícháme kukuřičnou krupici. Bylinky opereme, jemně nakrájíme a také přidáme do polévky. Servírujeme talířích. |