Pomerančový koláč s Lučinou

250 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
370 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2
    Rozdrtíme piškoty, smícháme s máslem a mandlemi a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dáme péci do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut.
  • 3
    Do sklenice dáme pomerančovou šťávu a rozpustíme v ní želatinu. Pomeranč omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme v hrnci na másle do zlatohněda. Poté plátky vyndáme naběračkou a odložíme na talířek.
  • 4
    Rozmixujeme cukr a lučinu a přidáme pomerančovou šťávu a smetanu. Směs po lžicích vmícháme do želatiny a dobře promícháme. Opatrně vlijeme na upečený korpus, poklademe plátky pomeranče, posypeme vanilkovým cukrem a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.