Pomerančový koláč s Lučinou
250 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 100gramůPiškoty cukrářské
- 55gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 60gramůCukr krupice
- 350gramůLučina smetanový sýr
- 275mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 5gramůCukr vanilka
- 100gramůPomeranče
- 15gramůŽelatina
- 250gramůMandle plátky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
370 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Rozdrtíme piškoty, smícháme s máslem a mandlemi a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dáme péci do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut.
- 3Do sklenice dáme pomerančovou šťávu a rozpustíme v ní želatinu. Pomeranč omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme v hrnci na másle do zlatohněda. Poté plátky vyndáme naběračkou a odložíme na talířek.
- 4Rozmixujeme cukr a lučinu a přidáme pomerančovou šťávu a smetanu. Směs po lžicích vmícháme do želatiny a dobře promícháme. Opatrně vlijeme na upečený korpus, poklademe plátky pomeranče, posypeme vanilkovým cukrem a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.