Jednoduchý recept

Mlíčí v křenovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31866

Ingredience

2 špetka Bazalka
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Křen
200 g Mlíčí z kapra
100 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
130 ml Víno bílé
50 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
11% Sacharidy 39 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 301 mg
17% Bílkoviny 9 g

Mlíčí v křenovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mlíčí očistíme, opláchneme a asi pět minut vaříme ve vodě osolené špetkou soli. Poté je scedíme a necháme okapat, osušíme a rozdělíme na porce, které potřeme hořčicí, zakapeme citronovou šťávou a posypeme drcenou bazalkou. Takto připravené mlíčí obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku.

2

Těstíčko připravíme pečlivým ušleháním vína s vejcem, špetkou soli, jemně strouhaným křenem a moukou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept