Filé z candáta zapečený s ananasem se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z candáta zapečený s ananasem se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Ananas |
0,5 ks | Candát obecný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Sůl |
4 plátek | Sýr Eidam uzený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 66,6mg |
Vláknina | 27,0mg |
Vitamín A | 26,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé z candáta zapečený s ananasem se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Filé z candáta zakapeme citronem a necháme alespoň dvacet minut marinovat. Poté porce osolíme, vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi patnáct minut. |
2 | Pekáč z trouby vyjmeme, poklademe plátky oloupaného ananasu, překryjeme plátkem uzeného eidamu a necháme v troubě zezlátnout. |