Pstruh na víně s omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
41 mg
Cukr
201 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je uvnitř zakapeme 2,5 lžícemi citronové šťávy, osolíme špetkou soli a necháme dvacet minut marinovat. Marinované pstruhy osolíme druhou špetkou soli na povrchu, vložíme do pekáče na polovinu rozpuštěného másla, přilijeme třetinu vína a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení pstruhy obrátíme a občas podléváme výpekem a přilijeme zbylé víno.
  • 2
    V mezičase si připravíme holandskou omáčku. Do horkého vývaru, který zahříváme na páře, vložíme 60 g másla, zašleháme žloutky, solamyl smíchaný se lžící vody a špetku soli. Šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté vmícháme jemně posekanou petrželovou nať a půl lžíce citronové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.