Recept

Pstruh na víně s omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31880

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Pstruh
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
4 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 003kJ
1% Sacharidy 3 g
62% Tuky 47 g
28% Sodík 566 mg
98% Bílkoviny 55 g

Pstruh na víně s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je uvnitř zakapeme 2,5 lžícemi citronové šťávy, osolíme špetkou soli a necháme dvacet minut marinovat. Marinované pstruhy osolíme druhou špetkou soli na povrchu, vložíme do pekáče na polovinu rozpuštěného másla, přilijeme třetinu vína a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení pstruhy obrátíme a občas podléváme výpekem a přilijeme zbylé víno.

2

V mezičase si připravíme holandskou omáčku. Do horkého vývaru, který zahříváme na páře, vložíme 60 g másla, zašleháme žloutky, solamyl smíchaný se lžící vody a špetku soli. Šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté vmícháme jemně posekanou petrželovou nať a půl lžíce citronové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept