Vařený losos s dušeným špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený losos s dušeným špenátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Losos obecný |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř bílý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
4 špetka | Sůl |
350 ml | Víno bílé |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Losos obecný, Nové koření celé, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený losos s dušeným špenátem postup přípravy receptu:
1 | Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat |
2 | V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple. |
3 | V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou. |
4 | Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme. |