Jednoduchý recept

Vařený losos s dušeným špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 31890

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Losos obecný
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř bílý
4 špetka Sůl
350 ml Voda pitná
350 ml Víno bílé
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
9% Sacharidy 32 g
38% Tuky 29 g
21% Sodík 416 mg
81% Bílkoviny 46 g

Vařený losos s dušeným špenátem postup přípravy receptu:

1

Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat

2

V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.

3

V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.

4

Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept