Hovězí s fazolovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s fazolovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 g | Chilli koření mleté |
200 g | Cibulka jarní |
150 g | Cuketa |
60 ml | Fazolová černá omáčka |
500 g | Hovězí kýta |
150 g | Hrášek |
10 g | Mouka kukuřičná |
20 ml | Ocet vinný |
20 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
20 ml | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 831,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Cuketa, Hovězí kýta, Hrášek, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí s fazolovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme hovězí nakrájené na nudličky, česnek, chilli, pepř, sůl a sojovou omáčku. |
2 | V jiné misce smícháme trochu vody s kukuřičnou moukou dohladka a přilijeme ocet. |
3 | Na velké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání smažíme maso s marinádou asi 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme postupně nakrájené papriky, osmažíme 2 minuty, cuketu a hrášek a smažíme další 3 minuty. Snížíme teplotu, vlijeme rozmíchanou kukuřičnou mouku a omáčku z černých fazolí, povaříme. Podáváme posypané kolečky jarní cibulky. |