Filé zapečené s jablky a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapečené s jablky a křenem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31900 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Filé rybí |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Sůl |
8 plátek | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 147,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé zapečené s jablky a křenem postup přípravy receptu:
1 | Filé osolíme, obalíme polovinou jemně ustrouhaného křenu a vložíme do žáruvzdorné mísy vymazané máslem. Rybu poklademe plátky jablek, které jsme oloupali a vykrojili jádřince, posypeme zbylým křenem a zakapeme citronovou šťávou. Na závěr rybu poklademe plátky sýra. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až je sýr zlatavý, asi dvacet minut. |