Filé s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
130 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 161,7mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Osolené filé vložíme do pekáče vymazaného máslem, zakapeme pomerančovou šťávou a v předehřáté troubě pečeme asi patnáct minut. Poté rybu zalijeme připravenou zálivkou a zapékáme asi deset minut. |
2 | Na talířích servírujeme s plátky pomeranče. |
3 | Zálivku připravíme rozšleháním vína s vejcem a nastrouhaným sýrem. |