Recept

Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31914

Ingredience

200 g Brambory
4 krajíc Chléb toastový
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
500 g Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
900 ml Vývar zeleninový
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
13% Sacharidy 47 g
17% Tuky 13 g
49% Sodík 973 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a 2 lžíce ponecháme stranou na posypání polévky.

2

V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme brambory a osmažíme je. Vsypeme pórek a vše prohřejeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 20 minut povaříme.

3

Potom polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme. Nakonec polévku ochutíme solí, kořením, citronovou šťávou a worcesterem.

4

Plátky toastového chleba opečeme na zbylém másle a nakrájíme na hranolky.

5

Polévku rozdělíme do misek a posypeme pórkem a chlebovými nudličkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept