Recept

Tažený škvarkový závin

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31930

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Majoránka
250 g Mouka pšeničná hladká
4,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Petržel - nať
20 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové škvarky
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 113kJ
14% Sacharidy 50 g
33% Tuky 25 g
30% Sodík 596 mg
143% Bílkoviny 81 g

Tažený škvarkový závin postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 250 g hladké mouky, špetku soli, 1 vejce, 20g vlahého rozpuštěného sádla a přibližně 2,5 - 3 dl dl vlahé vody. Těsto dobře vypracujeme, musí být hladké, vláčné a nesmí se vůbec lepit. Vypracované těsto poprášíme hladkou moukou (1/2 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a odložíme k teplu, nebo ho dáme v míse na vyhřátý hrnec a necháme 30 minut odpočívat.

2

Pak si rozprostřeme na stůl čistý bavlněný ubrus, který poprášíme hladkou moukou 3-4 lžíce a těsto válečkem rozválíme, pak rukama těsto vytahujeme co nejvíce dotenka.

3

Mezitím co jsme nechali těsto odpočívat, si připravíme škvarkovou náplň: škvarky drobně nasekáme nebo je nahrubo pomeleme na masovém strojku a dáme je do mísy. Očištěnou cibuli a omytou petrželovou nať drobně pokrájíme a osmažíme ji dozlatova spolu s posekanými škvarky a petrželkou. Přimícháme majoránku a sůl. Pak směs dobře promícháme. Vychladlou směsí posypeme povrch taženého těsta a těsto stočme do závinu. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut dozlatova.

4

Tažený škvarkový závin podáváme k čaji nebo k vínu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept