Recept

Jablkový štrůdl s perníkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31937

Ingredience

12 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
3 ks Cukr skořicový
250 g Hera
100 g Hrozinky
1 kg Jablka
9 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
100 g Ořechy vlašské
300 g Perník
100 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 476kJ
35% Sacharidy 125 g
45% Tuky 34 g
6% Sodík 124 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jablkový štrůdl s perníkem postup přípravy receptu:

1

Do mísy si dáme 300 g hladké mouky, do ní pokrájíme na malé kousky celou Heru, přidáme 9 lžic mléka, promícháme a rukama důkladně vypracujeme hladké těsto, utvoříme z něj váleček, který zabalíme do folie a dáme na na 1 hodinu do chladničky odpočinout.

2

Mezitím si omyjeme jablka, která zbavíme jadřinců a jablka nastrouháme nahrubo. Dále si připravíme do misek: nastrouhaný perník, pokrájené vlašské ořechy, strouhanku, cukr, omyté odkapané hrozinky a skořicový cukr.

3

Těsto potom na pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenkou placku. Každou posypeme strouhankou, jablky, ořechy, perníkem, cukrem (3-4 lžíce na jeden štrůdl), skořicovým cukrem a hrozinkami.

4

Pak každou placku svineme do závinu. Všechny záviny položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25 minut dozlatova.

5

Upečené štrůdly necháme vychladnout, pak je pokrájíme na porce, posypeme cukrem s vanilkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept