Recept

Hovězí guláš na víně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí guláš na víně 5 1
Celkový čas: 88 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31939

Ingredience

4 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
4 ks Kapie sterilovaná
300 g Klobása Dunajská
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
300 ml Víno červené
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
4% Sacharidy 16 g
60% Tuky 45 g
20% Sodík 394 mg
108% Bílkoviny 61 g

Hovězí guláš na víně postup přípravy receptu:

1

Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.

2

Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.

3

Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Hovězí guláš na víně
Hovězí maso jsem nikdy neměla moc ráda. Možná proto, že ve školní jídelně se nedalo pokousat. Jakmile mám ale po ruce recepty z tohoto serveru, i já, začínající kuchařka, ledacos uvařím a všem to moc chutná. Hovězí guláš na víně je dalším vynikajícím receptem, který jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept