Hovězí guláš na víně

88 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHovězí maso zadní
    • 120gramůSlanina vepřová
    • 4kusyCibule
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 1lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 300mililitrůVíno červené
    • 300gramůKlobása Dunajská
    • 4kusyKapie sterilovaná
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1litrVoda pitná
    • 0,5lžičkaPepř černý mletý
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.
  • 2
    Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
  • 3
    Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Hovězí guláš na víně
Hovězí maso jsem nikdy neměla moc ráda. Možná proto, že ve školní jídelně se nedalo pokousat. Jakmile mám ale po ruce recepty z tohoto serveru, i já, začínající kuchařka, ledacos uvařím a všem to moc chutná. Hovězí guláš na víně je dalším vynikajícím receptem, který jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit.