Recept

Hovězí guláš na víně s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31940

Ingredience

4 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
4 ks Kapie sterilovaná
300 g Klobása Dunajská
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
300 ml Víno červené
5 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
5% Sacharidy 18 g
62% Tuky 46 g
20% Sodík 397 mg
108% Bílkoviny 61 g

Hovězí guláš na víně s česnekem postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, utřený česnek, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme.

2

Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.

3

Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 minut. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept