Pečená kýta s bůčkem na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kýta s bůčkem na česneku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 špetka | Sůl |
1,2 kg | Vepřová kýta |
400 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 218,4mg |
Draslík | 968,1mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřová kýta, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Pečená kýta s bůčkem na česneku postup přípravy receptu:
1 | Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborové nebo houskové knedlíky a dušené zelí nebo špenát. Vypečený bůček můžeme podávat studený s jemně strouhaným křenem nebo hořčicí.