Jednoduchý recept

Pečená kýta s bůčkem na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31949

Ingredience

3 špetka Sůl
1,2 kg Vepřová kýta
400 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 928kJ
0% Sacharidy 1 g
104% Tuky 78 g
15% Sodík 302 mg
95% Bílkoviny 53 g

Pečená kýta s bůčkem na česneku postup přípravy receptu:

1

Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce.

Poznámka

Jako přílohu volíme bramborové nebo houskové knedlíky a dušené zelí nebo špenát. Vypečený bůček můžeme podávat studený s jemně strouhaným křenem nebo hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept