Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31966

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Hříbky čerstvé
300 g Lišky čerstvé
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
150 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Šalotka
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 81 mg
15% Bílkoviny 9 g

Houbový mix na smetaně postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, lišky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno.

2

V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme za stálého míchání nejprve lišky. Vyjmeme a do pánve dáme žampiony a hřiby. Opékáme cca 1 min. Vrátíme zpět lišky, zaprášíme moukou, ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme smetanu a cca 10 min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme zakysanou smetanu a najemno nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme, a můžeme podávat.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné například houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept